Η «ψυχολογία» του ανθρώπου, το «ηθικό» του, είναι αυτό που όχι μόνο κάνει την ειδοποιό διαφορά στην ποιότητα της ζωής του, αλλά και που τροφοδοτεί την εσωτερική του δύναμη ώστε να τον στηρίξει, έως και να τον κάνει ν’ «ανθίσει», σε ότι μικρό ή μεγάλο αφορά την καθημερινότητά του.

Διανύοντας μια εποχή όπου ξεκάθαρα αποκαλύπτονται όλα τα κακώς κείμενα της ανθρώπινης ύπαρξης, το CFQ αποτελεί το πολυτιμότερο εργαλείο αυτοθεραπείας που βοηθά τον σύγχρονο άνθρωπο να εξυγιάνει τη ψυχολογία του και να αναγεννηθεί καθολικά.

Η απλότητά του το καθιστά πανίσχυρο αντίδοτο στην χωρίς τέλος πολυπλοκότητα που δυσκολεύει τη ζωή του.

Η πρακτικότητά του εξαφανίζει το λόγο ύπαρξης των θεωριών παντός είδους που μαστίζουν το σύγχρονο άνθρωπο κουράζοντάς τον και κυρίως, παραπλανώντας τον.

Η διεισδυτική φύση του οδηγεί στην καλύτερη και ουσιαστικότερη αυτογνωσία και στην εσωτερική γαλήνη.

 

Ο Σιφού YapSoonYeong, εμπνευστής, δημιουργός και ιδρυτής του CFQ, έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διδασκαλία αυτού του εργαλείου διεθνώς (δυναμικές ασκήσεις CFQ και διαλογισμός CFQ), καθώς και στην χορήγηση θεραπειών με τον τρόπο του CFQ σε όσους του το ζητούν, και αποτελεί ο ίδιος ζωντανό παράδειγμα των λόγων του.

Μας έχει διδάξει και συνεχίζει να μας διδάσκει τον θεραπευτικό τρόπο να είμαστε «καλά κι ευτυχισμένοι» όπως ο ίδιος λέει, πράττοντας παράλληλα ακριβώς το ίδιο.

 

Από το 2005, όπου το CFQ μπήκε στη ζωή μου μετά τη γνωριμία μου με τον Βασίλη Σακκά, καθώς και ιδίως μετά τη γνωριμία μου με τον ίδιο τον Σιφού το 2008, παραμένω συνεχώς εντυπωσιασμένη από τη διεισδυτικότητα αυτού του θεραπευτικού εργαλείου και απολαμβάνω τα ανεκτίμητα οφέλη από αυτό, σε ολοένα και μεγαλύτερο  βάθος και εύρος στη ζωή μου.

Απλές ασκήσεις που αποτελούνται από φυσικές και απαλές κινήσεις για συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων καθημερινά, είναι ικανές να αλλάξουν τη ζωή του ατόμου προς το καλύτερο: από τις παραμικρές ελαφρές σωματικές ενοχλήσεις ως τις χρόνιες ενοχλήσεις ή/και παθήσεις, από τις μικρές «κακές» συνήθειες ως τις χρόνιες τάσεις αρνητικής συμπεριφοράς προς τον εαυτό ή/και τους άλλους.

 

Για όποιον επιλέξει το CFQ, τα οφέλη είναι βαθιά, πολυδιάστατα και αμέτρητα και ξεκινούν από την πρώτη κιόλας επαφή.

Σας εύχομαι από καρδιάς να το ανακαλύψετε!


Βασιλική Ταβλά  (εκπαιδεύτρια
CFQ επιπέδου 1 & 2)

(Αύγουστος 2012)