Τι είναι το CFQ

Yap

Το CFQ (Chaoyi Fanhuan Qigong) - Chaoyi “πέρα από το σκεπτόμενο νου”, Fanhuan “επιστροφή, ανανέωση" και Qigong “η τέχνη του ευ ζην” -δημιουργήθηκε από το δάσκαλο Γιαπ Σουν Γιονγκ (Yap Soon-Yeong) καισυνίσταται στην κινητοποίηση, μέσω απλών και αποδοτικών ασκήσεων, της βιοενέργειας που είναι μπλοκαρισμένη, έτσι ώστε να την οδηγήσει έξω από το σώμα.

Αυτό καθίσταται δυνατόν με τη ροή της βιοενέργειας προς τα κάτω και έξω από το σώμα μέσω των άκρων. Με το CFQ οι εντάσεις και το στρες που μας προκαλούν τραύματα, παθήσεις και πρόωρη γήρανση ελευθερώνονται: Το CFQ διαλύει τα μπλοκαρίσματα, σταματά την ανησυχία του μυαλού, ηρεμεί την καρδιά προσφέροντας έτσι αληθινή θεραπεία.

Το CFQ δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασκούντων.

Απεναντίας αφορά οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη σωματική διάπλαση, επιθυμεί ειλικρινά να είναι καλά και ευτυχισμένος και έχει τη διάθεση να εργαστεί γι αυτόν το σκοπό.

Το CFQ αποτελείται από δυο συνιστώσες: τη δυναμική και τη στατική. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι σωματικές ασκήσεις που στοχεύουν στην ομαλή ροή της βιοενέργειας στους μεσημβρινούς. Στη δεύτερη κατηγορία εμπεριέχεται ο διαλογισμός, μια διαδικασία αφήματος και γνήσιας θεραπείας.

Ο δάσκαλος Γιαπ είναι ένας φημισμένος δάσκαλος του τσι κουνγκ (qi gong) και θεραπευτής. Η φήμη του εξαπλώθηκε χάρη στις θεραπείες που πραγματοποίησε στην κλινική του, στη Μαλαισία, αλλά και στις θεραπείες και διδασκαλίες του σε όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με το Τσοκ Χιου (Chok Hiew, ο πρώτος εκπαιδευτής του CFQ), έχουν γράψει πολλά βιβλία σχετικά με το CFQ. [Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε την καρτέλα Σύνδεσμοι – Βιβλία].

Στη Λιβαδειά έχουν πραγματοποιηθεί τρία διεθνή σεμινάρια CFQ. Στο πρώτο σεμινάριο, το 2003, δίδαξε ο Τσοκ Χιου και στα επόμενα, το 2004 και το 2008, ο δάσκαλος Γιαπ.